Despre noi

033

…pentru inceput,

Am hotarat sa infiintez aceasta asociatie, din dorinta de-a ne face cunoscuti si auziti. In urma unei discriminari dureroase (fiica mea a fost data afara de la scoala dupa, doar 5 zile, cu motivatia ca „nu s-a adaptat”) am hotarat sa pun bazele acestui ONG, in intentia valorificarii  drepturilor constitutionale, in beneficiul copiilor cu autism.

Asa se face ca, la data de 7 noiembrie 2011, prin Certificatul de inscriere a persoanei juridice fara scop patrimonial nr.53/2011/A/I, am fost inscrisi in Registrul Asociatiilor si Fundatiilor la Judecatoria Suceava. Cu alte cuvinte, Copilul din Soare s-a nascut!

In jurul meu am adunat mai multi parinti care impart aceeasi soarta, dar si simpatizanti, oameni cu inima buna, care vor sa ne sprijine. Va marturisesc ca au empatizat cu noi, parinti care au copii … fara probleme, solicitandu-mi in mod experes inscrierea  in organizatia noastra.

Intentia noastra comuna, este aceea de a-i recupera pe copii diagnosticati cu tulburari pervazive in dezvoltare, de-ai integra si, fireste, de a vindeca societatea de nepasarea, ignoranta cu care sunt si suntem tratati.

Va indemn pe toti cei care stiti ce inseamna autismul; dar si pe cei care doresc sa afle, sa-i ajutati pe copiii autisti sa-si faca mai usoara trecerea prin aceasta viata. Cat despre noi, parintii, intelegeti-ne durerea si acordati-ne sansa de a gusta din bucuria de a fi acceptati!

Va multumesc!

Irina Crainiciuc